ИТРА е Меѓународно здружение за технички спасувачи. Ние сме глобален непрофитабилен што обезбедува глобално препознавање на практичари и инструктори за техничко спасување, во широк спектар на дисциплини за спасување, вклучително и брза вода, јаже, брод, тактички, затворен простор, структурен колапс (УСАР), спас на мраз и животни.

ШТО ПРАВИМЕ

Ние промовираме меѓународни најдобрите практики и стандарди за техничко спасување, подобрување на глобалната преносливост и препознавање на професионални квалификации за спасување и обезбедување на локална флексибилност во доставување на наставна програма за обука за техничко спасување. Нашите инструктори треба да подлежат на ригорозен процес на процена и повторна сертификација, обезбедувајќи инспектори за внатрешно и комерцијално спасување да бидат предмет на надворешна валидација. Дознај повеќе за нас.

Прочитај повеќе

НАШИТЕ ПРОГРАМИ

Вести

ноември

7

ИЗВОРНИ КУРСОТ ЗА АСЕСОРИСКИ ИТРА

Значајна пресвртница беше направена во Албукерки, Newу Мексико, при што беше предаден првиот курс за оценување на ИТРА. Од Обединетите држави, Обединетите Арапски Емирати, Канада и Нов Зеланд дојдоа експерти за технички спасувања 16.

 • steve.glassey
 • ИЗВОРНИ КУРСОТ ЗА АСЕСОРИСКИ ИТРА

  Значајна пресвртница беше направена во Албукерки, Newу Мексико, при што беше предаден првиот курс за оценување на ИТРА. Од Обединетите држави, Обединетите Арапски Емирати, Канада и Нов Зеланд дојдоа експерти за технички спасувања 16.

  НОВИ КВАЛИФИКАЦИИ НА ИТАР УСАР

  ИТРА ја издаде верзијата 4 од нејзиниот план за квалификации, која сега вклучува квалификации за урбано пребарување и спасување (УСАР) [структурен колапс]. За прв пат се предвидува глобална програма за практичари на УСАР која е усогласена со Методологијата за меѓународна советодавна група за пребарување и спасување (INSARAG) која обезбедува индивидуални квалификации за компетенции за оние кои работат на […]

  ИТРА ПРИЗНАЕТЕ ПРОГРАМА ЗА УРЕДУВАЊЕ

  ИТРА бара израз на интерес и повратна информација за предложената Програма за препознаени уреди (RDP).